Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Het lichamelijk onderzoek

Dit bevat o.a. een buikonderzoek naar ligging en beweeglijkheid van de organen (viscerale diagnostiek). Indien noodzakelijk vindt tevens een onderzoek van het bewegingsapparaat plaats indien de klachten daaraan gerelateerd zouden zijn. Hierbij vraag ik U een blote buik. Ik gebruik milde technieken om uw organen als maag, dunne darm ed. te beluisteren (palpatie van de organen). In sommige gevallen is het ook noodzakelijk een orthopedisch onderzoek te verrichten in geval van heup-, rug-, schouder- etc. klachten.

  

Pols- en tongdiagnostiek

Bij de Pols- en tongdiagnostiek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en de Ayurveda (de oudste geneeskunde uit India) worden 12 organen gevoeld en vindt er een interpretatie/diagnose van de tong plaats.

De traditionele chinese geneeskunde wordt al duizenden jaren in China beoefend; het meest bekend voor de westerse mens is de acupunctuur. De chinese geneeskunde gaat er vanuit dat het lichaam een aantal functies moet vervullen. Daarbij hebben de organen ieder hun eigen taak. Na het vervullen van de ene functie stroomt het grootste deel van de energie weer verder voor de volgende taak, totdat na 24 uur de cirkel weer rond is. Het onderbreken van deze energiestroom onderbreekt de juiste vervulling van lichaamstaken, wat uiteraard tot klachten kan leiden. Via de pols- en tongdiagnose wordt een beeld gevormd waar de doorstroming stagneert en hier wordt rekening mee gehouden in het behandelplan.

De Ayurveda is de leer van het leven uit het (oude) India. Al duizenden jaren baseren Indiase artsen hun diagnose en therapie op de Ayurvedische denkbeelden. De Ayurveda gaat er vanuit dat ieder mens bij de geboorte drie soorten levensenergie meekrijgt:

  • Vata : Staat voor luchtig en beweging
  • Pitta : Staat voor hitte
  • Kapha: Staat voor zwaar, vol en vochtig

Via de pols tracht ik uw basisconstitutie te bepalen. Hier stem ik eventueel voor te schrijven medicatie op af.

Electro Fysiologische Diagnostiek

Hierbij meet de mesoloog met een geavanceerd meetapparaat, ongeacht de klachten, ca. 80 - 100 meridiaanpunten op handen en voeten (zonder naalden) die informatie geven over het functioneren van de organen. Hierbij wordt huidweerstand gemeten. Elk punt staat in relatie met een orgaan of een deel daarvan. Met de gevonden dysfuncties wordt in relatie tot de klachten van de persoon een behandelplan opgesteld.

In het oude China had men ontdekt dat lichamelijke problemen verholpen konden worden door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren. Deze punten worden acupunctuurpunten genoemd. Stimulatie van deze punten zetten het orgaan aan om beter te werken.
Elk acupunctuurpunt staat kennelijk in verbinding met een bepaald orgaan. Het is mogelijk om de acupunctuurpunten die bij een orgaan horen d.m.v een lijn te verbinden. Dit heet een meridiaan. Alle meridianen beginnen of eindigen op handen en voeten.

  

De mesoloog meet met een weerstandsmeter of organen hun taak goed uitvoeren (huidweerstand). Zolang organen goed functioneren geven zij een normaalwaarde aan; bij een verminderde functie (dysfunctie) kan de mesoloog eventueel uittesten wat de oorzaak kan zijn.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren